Sri Lanka & Malediven Magic 17 dagen

vanaf 4025
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op de tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 per boeking, calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR bijdrage 5 per persoon.
Route op kaart
Kies de reis van uw keuze. Elke reis kunt u desgewenst zelf aanpassen tot uw ideale reis.
Klik op de hotelcategorie van uw voorkeur. Alle prijzen, ook uw aanpassingen zijn daarop gebaseerd. Wijzigt u de categorie, dan moet u uw aanpassingen opnieuw toevoegen.
Vanafprijs in euro is per persoon o.b.v. 2 personen in een 2-persoonskamer in ‘Midrange’ hotels. Inclusief intercontinentale retourvlucht. De prijzen van vluchten veranderen voortdurend. Vanafprijs is niet gescand op actualiteit of beschikbaarheid van de intercontinentale retourvlucht. Klik op tab ‘onze hotels', voor de voorbeeld hotels. Exclusief boekingskosten 35 en calamiteitenfonds 2,50 per boeking.
Deze gegevens bepalen de prijs die we u tonen bij het zoeken en boeken. We onthouden deze gegevens om ook bij een volgend website bezoek direct de juiste prijzen te kunnen tonen.
Vul hier de juiste gegevens van uw reisgezelschap in. Leeftijden die gelden op het moment van reizen. Mogelijke kortingen verwerken we o.b.v. deze gegevens.
Malediven
Malediven
Malediven
Onderwaterwereld Malediven
Malediven
Tempel in Negombo
Malediven
Tamil Hindu tempel in Trincomalee
Malediven
Olifanten spotten op jeepsafari

Kies de hotels in de Malediven die bij u passen

Het kiezen van de juiste hotels voor uw Malediven rondreis is altijd spannend. De juiste hotelkeuze draagt immers ook in belangrijke mate bij aan uw reisbeleving, ongeacht het beschikbare budget. Op de Malediven kunt u voor elke rondreis van HelloBeautifulWorld kiezen uit 3 hotel categorieën. Klik op ‘bekijk hotels’ en u ziet alle door ons geselecteerde hotels op de Malediven per categorie in de handige hotel vergelijker.

Hotel vergelijker Malediven

Per plaats op de Malediven, op alfabetische volgorde, kunt u al onze hotels op de Malediven vergelijken. Per categorie staan ze per plaats naast elkaar. Soms zijn er per plaats meerdere hotels. In een enkel geval gebruiken we in een plaats hetzelfde hotel in verschillende categorieën. Mocht een hotel bij boeking niet beschikbaar zijn, dan boeken we voor u een vergelijkbaar hotel. Dit doen we altijd in overleg met u.

Malediven

Belangrijk

lees meerlees minder

Grensdocumenten

Grensdocumenten
Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben een paspoort nodig dat na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is en minimaal twee lege pagina’s heeft. U krijgt bij aankomst op de luchthaven van Malé een gratis visum, door middel van een stempel in uw paspoort. Het visum is maximaal 30 dagen geldig.

Geld

De lokale munteenheid van de Malediven is de Maldivische Rufiyaa (MVR). Betaling met deze munteenheid is alleen in de hoofdstad Malé mogelijk. Eind maart 2024 is 1 euro ongeveer 16,73 Rufiyaa waard.

In de resorts worden de prijzen aangegeven in US Dollars (USD). Het is gebruikelijk om alle uitgaven op een hotelrekening te zetten en die aan het eind van uw verblijf in één keer te voldoen. Betalen kan alleen met US Dollars of een creditcard. Hou er rekening mee dat er nog een percentage belasting bij de rekening kan komen.

Pinnen
Alleen op het hoofdeiland Malé is een bank aanwezig. Op de luchthaven van Malé is het alleen mogelijk om de lokale munteenheid te pinnen, de Rufiyaa. Het is niet mogelijk om US Dollars te pinnen! Op de overige eilanden van de Malediven zijn geen pinautomaten aanwezig.

Cash
Wij adviseren u om contant geld mee te nemen op uw reis, gezien er op de resorts geen pinautomaten zijn. Het pinnen van US Dollars is niet mogelijk op de Malediven. U kunt US Dollars in Nederland kopen bij bijv. het GWK of bij uw bank. U mag US Dollars onbeperkt in- en uitvoeren op de Malediven. Indien u door reist vanuit Sri Lanka, dient u ook rekening te houden met de regels van dat land. Buitenlandse betaalmiddelen boven 5.000 US Dollar moeten bij aankomst in Sri Lanka worden aangegeven, als dit bedrag weer uitgevoerd wordt.

Creditcard
Wij adviseren u om uw creditcard mee te nemen. U kunt gebruik maken van Visa en Mastercard. Directe betalingen met uw creditcard kosten u een paar procent commissie. Bij de hotels is het gebruikelijk dat er bij de incheck een borg betaald wordt. Deze staat garant voor eventuele kosten die u maakt in het hotel. De hoogte van de borg verschilt per hotel. U kunt de borg contant betalen of uw creditcard gebruiken. Check van tevoren wat uw bestedingslimiet is van uw creditcard.

Gezondheid

Wanneer u een reis heeft geboekt naar de Malediven, raden wij u aan contact op te nemen met uw lokale GGD, het Tropencentrum of uw huisarts om de meest up-to-date gezondheidsinformatie te krijgen. Voor de Malediven worden de volgende inentingen aanbevolen: DTP en Hepatitis A. Indien u geen vaccinatie tegen mazelen heeft gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen. Een vaccinatie tegen buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt, is vaccinatie verplicht. Er komt op de Malediven geen malaria voor, maar muggen kunnen wel dengue, filariasis en het Zika-virus overdragen.

Om u tegen muggen te beschermen is het belangrijk dat u zich altijd goed insmeert met een antimuggenmiddel met DEET erin. Ook helpen bedekkende kleding en het slapen onder een klamboe of in een airconditioned ruimte. We raden u aan om ijsblokjes, rauw vlees, rauwkost en melkproducten te vermijden. Het kraanwater op de Malediven is niet drinkbaar. Wees u ervan bewust dat het op de Malediven minder hygiënisch kan zijn dan in Nederland. Mocht u last krijgen van diarree en houdt het meer dan twee dagen aan, neem dan contact op met een arts.

De zonkracht op de Malediven is zeer sterk en de UV-index erg hoog. Smeer u daarom altijd goed in, ook als het bewolkt is!

Veiligheid

De Malediven zijn veilig om te bereizen. Er komt weinig criminaliteit voor en de meeste resorts liggen op onbewoonde eilanden. Hier is alleen het personeel van de resorts aanwezig. Wij adviseren om tijdens het reizen naar uw resort, uw waardevolle spullen en bagage goed in de gaten te houden; draag het liefste uw rugzak op uw buik en geld en mobiele telefoon in een moneybelt. Eenmaal op de resorts hoeft dit uiteraard niet meer. De meeste kamers beschikken over een kluisje, waarin u uw waardevolle spullen, zoals paspoort en reisdocumenten, kwijt kunt.

Ik ga op reis

lees meerlees minder

Ik ga op reis en neem mee

Bagageadvies
Het advies dat u nu leest is een heel persoonlijk advies. Na tientallen jaren veel zakelijk en privé reizen, heb je een bepaalde routine ontwikkeld in wat je meeneemt op reis, waarin je het meeneemt en hoe je het inpakt. Die routine deel ik graag met u.

Koffer, reistas of toch rugzak
Ongeacht wat uw voorkeur heeft, het allerbelangrijkste vind ik dat bagage waterdicht moet zijn, zo licht mogelijk en flexibel en dat ritsen, naden en sluitingen van topkwaliteit zijn. Dat er goedlopende onverslijtbare wielen onder zitten, dat vuil en vlekken geen probleem zijn, dat er voldoende in kan, en dat de bagage ook op afstand herkenbaar is.

Hoe pak ik alles in
Bijna alles wat ik meeneem en inpak, zit mooi gesorteerd in aparte zakken met ritsen. Delicate kleding en shirts gaan gevouwen en gestreken in een speciale ‘overhemdenzak’. Verpakken in aparte zakken is superhandig als je snel wil in- en uitpakken. Bovendien past er meer in je bagage.
Vloeistoffen en crèmes in tubes, flesjes of potjes gaan eerst in goed afsluitbare plastic zakken. U zult niet de eerste zijn met een volledig ‘ondergelopen’ toilettas of nog erger koffer of reistas, na een intercontinentale vlucht. De luchtdruk aan boord van een vliegtuig is lager, dus die vloeistof of crème drukt zichzelf naar buiten. Let ook op dit fenomeen als u naar hooggelegen gebieden reist of een pas van meer dan 2000 meter over gaat.
Ik pak altijd alles in precies dezelfde volgorde in en leg het op dezelfde plek in de reistas. Dan weet je zeker dat alles er in past, en kun je wat je zoekt gemakkelijk vinden als je een keer geen zin hebt om je bagage helemaal uit te pakken.

Voldoende ruimte over laten
Ik zorg altijd dat er voldoende ruimte overblijft voor al die mooie dingen die je onderweg koopt en die ook kwetsbaar zijn. Toch ruimtegebrek? Koop dan onderweg een extra reistas, of geef weg wat u wellicht kunt missen en in Nederland ook eenvoudig en goedkoop weer kunt vervangen.

Direct bij de hand
Alles wat je onderweg direct nodig mocht hebben, gaat in een ‘dagrugzak’ of schoudertas. Met name in de steden en bij drukke bezienswaardigheden is dat altijd een klein risico. Sommige criminelen vermoeden dat er waardevolle zaken inzitten en hebben allerlei trucs bedacht om die in bezit te krijgen. Van het ongemerkt opensnijden tot het van de schouder rukken. Draag uw bagage zoveel mogelijk op uw buik en let op elkaar. Nog beter, laat in uw hotel alles achter wat u niet perse nodig heeft, of stop het in uw reistas, koffer of rugzak als u onderweg bent.

Sieraden en dergelijke
Mijn advies? Niet meenemen maar thuis laten!

Geld, creditcards, huissleutel, persoonlijke documenten en dergelijke
Ik stop geld, bankpasje, creditcard, rijbewijs, paspoort, huissleutel en camerageheugen altijd in een zgn. ‘nektasje’. Dat tasje hangt met een koord om je nek en op je borst, onzichtbaar onder je kleding. Mijn partner gebruikt een zgn. ‘money-belt’, onzichtbaar op de heupen, onder de kleding. In de hotelkamer stop ik ze altijd in de kluis.

Nooit op reis zonder…..
Ik heb 2 zakjes met ‘essentials’, zeg maar zaken die je niet kunt missen als je ze onverhoopt nodig hebt, ongeacht waar je naar toe gaat.
In het ene zakje zitten medicamenten en dergelijke zoals:
-aspirine (Paracetamol en Aspro bruis)
-jodium
-wondpoeder (bv. Dermatol)
-diarreeremmers (huismerk)
-immodium
-azaron (middel tegen jeuk en beten door insecten)
-ORS (helpt snel tegen uitdroging)
-desinfecterend middel (altijd je handen kunnen ‘wassen’ ook zonder water en zeep)
-pleisters
-anti muggenmiddel (o.b.v. DEET) met een minimale werking van 8-10 uur
-wondgaasjes (verpakt) en pleisters
-een paar gram zout (helpt opgelost in water perfect bij neus- (met rietje opsnuiven) en keelverkoudheid)
-zonnebrandmiddel, waarvan 1x sunblock
-talkpoeder

In het andere zakje zitten de andere ‘essentials’ zoals:
-een ‘swiss army knife’
-een scherp schaartje
-wereldstekker geschikt voor alle stopcontacten met minimaal 4 oplaadpunten, geschikt voor al uw devices en/of camera's
-een hele goede ‘powerbank’ die geschikt is om zowel bij 110V als bij 220V op te laden. Twee ‘powerbanks’ als u veel filmt of fotografeert met uw telefoon
-kleine lichte zaklantaarn die ver kan schijnen en lichtsignalen kan afgeven
-een paar meter dun, maar heel sterk touw
-opener/kurkentrekker
-scherp mesje
-2 plastic bekers
-oordopjes
-naaigerei en veiligheidsspelden

Andere ‘essentials’:
-een handzaam te verpakken klamboe naar malaria gebieden
-een dunne regenponcho, in de zijkant van de reistas of direct bovenin
-pet of zonneklep
-zonnebril
-voor de brildragers een reservebril en voor de lenzendragers, voldoende lenzenvloeistof, reserve lenzen en een reservebril.
-een hele goede lichtgewicht verrekijker kan veel waarde toevoegen aan uw reis
-een goede recente landkaart met voldoende schaal en plattegronden van de belangrijkste steden. Google maps kan ondersteunen, maar kan geen kaart vervangen.

Laptop, tablet en mobiel
-meestal neem ik ze alle drie mee, en soms laat ik de laptop thuis. Bijna overal op de wereld is een goede internetverbinding beschikbaar. Wel is het vaak lastig, zo niet onmogelijk om 3 devices tegelijkertijd te activeren op de internetverbinding op je kamer.
-zorg dat je voldoende opslag hebt in de ‘cloud’ als je beelden gaat uploaden.
-zorg dat de ‘zoek mijn phone of tablet’ optie altijd aanstaat.
-leer de wachtwoorden uit uw hoofd die toegang geven tot de gegevens op uw telefoon of tablet, om ze via anderen op afstand uit te kunnen schakelen.

Nog een paar tips
-zorg voor een lijstje met belangrijke telefoonnummers en e-mailadressen op papier. Niet iedereen kent die uit z’n hoofd. Toch handig als je telefoon gestolen wordt. Ik stop het lijstje in mijn ‘nektasje’.
-weet u wat u moet doen als uw bankpas, creditcard, paspoort of mobiel gestolen wordt?
-ik zorg dat ik digitaal bij een kopie van mijn paspoort kan en bij de vliegtickets. Maar ik zorg ook altijd voor een fotokopie van mijn paspoort, en bewaar die ook in het ‘nektasje’. Altijd handig mocht je je paspoort ergens in een hotel laten liggen, of als het gestolen wordt. In sommige landen is er een wettelijke verplichting om bij de receptie het paspoort in te nemen van de gasten voor allerlei bureaucratische handelingen. Handig als je dan een kopie hebt om je provisorisch te kunnen legitimeren.
-ik neem altijd een creditcard mee. Het is vaak veel gedoe, zeker in de luxere hotels als je gaat inchecken en je hebt geen creditcard.
-voor de camera neem ik altijd reservebatterijen mee.
-ik laad altijd wanneer de kans zich voordoet, mijn telefoon, 'powerbank' en overige apparatuur op. Zelfs wanneer ze nog bijna helemaal opgeladen zijn. Ook de camera en de reservebatterijen van die camera.
-overweegt u een drone mee te nemen, bedenk dan dat het gebruik daarvan op veel plekken in de wereld verboden is. Zorg dat u op de hoogte bent van alle beperkingen.
-neem de bijsluiter mee van de medicijnen die u gebruikt. Vraag desnoods uw apotheek of de naam van de medicijnen voldoende duidelijk is als u deze in het verre buitenland bij moet bestellen.
-stop medicijnen NOOIT in uw ingecheckte reistas, koffer of rugzak. ALTIJD in de handbagage.

Eten en drinken

lees meerlees minder

De keuken van de Malediven

De Malediven liggen midden op de oceaan en er wordt dan ook voornamelijk vis gegeten door de lokale bevolking. De nationale gerechten zijn viscurry, gedroogde of gezouten vis en vissoep. Gerechten met rijst, vis en kokos zijn populair, net als kreeft met roschi; ongerezen brood dat in de pan gebakken wordt. Bijna alle gerechten bevatten rode pepers. Als tussendoortje worden er vaak ‘short eats’ gegeten: met verschillende ingrediënten gevuld deeg, dat in olie gefrituurd wordt. In Malé zijn veel theehuizen te vinden, waar thee wordt geserveerd samen met deze ‘short eats’ en verschillende zoetigheden. Naast thee worden er veel sapjes van tropische vruchten gedronken, zoals mango, papaja, passievrucht of watermeloen. De Malediven zijn Islamitisch, daarom mag er geen alcohol worden gedronken door de lokale bevolking. Er wordt ook geen varkensvlees gegeten.

De keuken van de hoteleilanden is internationaal en afgestemd op toeristen uit alle delen van de wereld. De meeste resorts hebben meerdere restaurants waar Europese, Aziatische en lokale gerechten worden geserveerd. Er is vaak een hoofdrestaurant waar gerechten in buffetvorm worden geserveerd, voor ontbijt, lunch en diner. Daarnaast zijn er nog een of meerdere specialiteiten- of à-la-carte-restaurants te vinden. In de resorts op onbewoonde eilanden mag alcohol worden geschonken aan toeristen. In de resorts op bewoonde eilanden mag geen alcohol worden geschonken aan toeristen. Alles op de Malediven moet geïmporteerd worden, dus de kosten voor eten en drinken liggen relatief hoog. Op alcohol wordt een hoge belasting geheven. Het is gebruikelijk om al uw extra uitgaven op een kamerrekening te zetten. Aan het eind van uw verblijf rekent u alles in één keer af.

Weetjes

lees meerlees minder

Tijdsverschil

Tijdens de Nederlandse zomertijd is het 3 uur later op de Malediven. In de wintertijd is het 4 uur later op de Malediven.

Bellen en internet

Bellen
Het bereik voor mobiel bellen op de Malediven is over het algemeen goed. Wilt u er zeker van zijn dat u kunt bellen met uw toestel vanuit de Malediven en bereikbaar bent voor familie en/of vrienden, neemt u dan voor vertrek contact op met uw provider. Zo weet u wat de mogelijkheden en de kosten zijn als u vanuit het buitenland belt (of wordt gebeld).
Een optie is om een lokale simkaart voor uw telefoon te kopen op het vliegveld van Malé. Zorg er dan voor dat uw telefoon SIM lock vrij is. Het voordeel van lokale simkaarten is dat u via lokale providers kunt bellen en sms’en. U maakt ook gebruik van lokale wifi-tarieven. Bellen vanaf de resorts is duur. Als uw resort goede wifi heeft, kunt u gratis bellen met Whatsapp of Skype.

Internet
De meeste resorts beschikken over een wifi netwerk, waarvan u gratis gebruik mag maken. Vaak heeft u ook wifi in uw kamer. Bij de receptie van het resort kunt u hier meer informatie over krijgen. Gratis wifi is vaak wat langzamer dan u gewend bent.

Fotograferen

De eilanden van de Malediven zijn schitterend. U komt zoveel moois tegen op uw reis! Wees dus voorbereid om de beste foto’s te maken. Zorg ervoor dat u genoeg geheugen voor uw camera meeneemt. Zorg ook voor extra batterijen of een extra accu voor uw toestel. Een tip, upload uw foto’s regelmatig naar de ‘cloud’ tijdens uw reis.

Naast een gewone camera, is het een aanrader om ook een onderwatercamera mee te nemen. Of een camera die zowel boven- als onderwater kan fotograferen. Een goedkopere optie is een onderwater wegwerpcamera.

Let op: niet overal is het toegestaan om te fotograferen. Maak vooral geen foto’s van vliegvelden, grensovergangen, regerings- en militaire gebouwen. Wilt u mensen op de Malediven fotograferen, vraag dan eerst om toestemming. Sommige inwoners willen niet gefotografeerd worden of vragen een vergoeding. Fotografeer uit respect geen biddende mensen.

Voltage en stopcontacten

De meeste aansluitingen op de Malediven zijn 230 volt met een frequentie van 50 Hz. U heeft een wereldstekker nodig, want de stopcontacten op de Malediven zijn anders dan in Nederland. De stekkers die gebruikt kunnen worden op de Malediven zijn type D en G (dit staat vaak op de wereldstekker aangegeven). Stroomstoringen komen weleens voor, neem daarom een zaklantaarn mee.

Fooien en tips

Op de Malediven geef je fooien op vrijwillige basis. Het salaris van het personeel is vaak afgestemd op het ontvangen van fooien, waardoor een kleine financiële bijdrage wordt gewaardeerd.

Ambassade

De Malediven hebben geen ambassade in Nederland. Voor consulaire zaken kunt u terecht bij de ambassade van de Malediven in België:

Ambassade van de Malediven
Rond Point Schuman 11
B-1040 Brussel
België
Tel: 0032-2256 7567/8
E-mail: info@maldivesembassy.be

Nederland heeft geen ambassade op de Malediven. De Malediven vallen onder het ambtsgebied van de ambassade in Sri Lanka:

Ambassade van Nederland
25 Torrington Avenue
Colombo 07
Sri Lanka
Tel: 0094-11-2510200
E-mail: col@minbuza.nl

Feestdagen

De Malediven hebben één religie: de islam. Sommige feestdagen vallen daarom elk jaar op een andere datum, doordat de Islamitische kalender anders loopt dan de gebruikelijke Gregoriaanse. Op de resorts wordt wel kerst en oud & nieuw gevierd.

Hieronder volgen de belangrijkste feestdagen van de Malediven in 2024:

16 juni: Eid al-Adha; Offerfeest
17-20 juni: Vrije dagen door het offerfeest
15-16uni: Hajj dag
6-7 juli: Islamitisch Nieuwjaar
26 juli: Dag van de Onafhankelijkheid
5 september: Nationale dag
15 september: Verjaardag van de profeet Mohammad
3 november: Dag van de overwinning
11 november: Dag van de Republiek
31 december: Oudejaarsavond

Hieronder volgen de belangrijkste feestdagen van de Malediven in 2025:

1 januari: Nieuwjaarsdag
1 maart: Ramadan
31 maart: Suikerfeest
1 mei: Dag van de arbeid
16 juni: Eid al-Adha; Offerfeest
17-20 juni: Vrije dagen door het offerfeest
5-6 juni: Hajj dag
25-16 juni: Islamitisch Nieuwjaar
25 augustus: Dag van de Onafhankelijkheid
25 augustus: Nationale dag
5 september: Verjaardag van de profeet Mohammad
3 november: Dag van de overwinning
11 november: Dag van de Republiek
31 december: Oudejaarsavond

Bekijk kassabon
Reisvoorstel aanvragen
Blijf op de hoogte van aanbiedingen en acties

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Informatie over HelloBeautifulWorld

HelloBeautifulWorld is jong, ambitieus en dynamisch. Ook al zijn we jong, we hebben tientallen jaren reiservaring. Zowel professioneel als privé. Professionele ervaring in leidende posities o.a. bij grote (inter)nationale reisbedrijven. Onze privé reiservaring beslaat enkele decennia, en gaat over alle continenten. We weten wat er in de wereld te koop is. We weten waar u wilt zijn. En weet u het zelf nog niet, dan hebben wij het voor u bedacht. Liefde voor reizen is wat ons drijft. Reizen verrijkt je leven. HelloBeautifulWorld ziet reizen als de vervulling van een primaire levensbehoefte; pure nieuwsgierigheid naar wat er achter de horizon verborgen ligt. We zetten onze reiservaring in, en onze liefde voor reizen, om voor u de meest optimale rondreis samen te stellen. Rondreizen die u in staat stellen zorgeloos te genieten van wat achter de horizon verborgen ligt. Rondreizen die u desgewenst kunt 'tunen' op uw persoonlijke wensen. Betrouwbaar: we zijn aangesloten bij de branche organisatie ANVR. We zijn lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en van het Calamiteitenfonds.
Kunnen wij u helpen?